Vitaal Breda in samenwerking met Monné Zorg & Beweging.

Nooit eerder was er zoveel bekend over onze gezondheid. Burnouts, obesitas en hart- en vaatziekten komen steeds vaker voor. Cijfers wijzen uit dat het grootste gedeelte van de maatschappij een ongezonde leefstijl hanteert. Problemen als inactiviteit, slechte voeding, toename obesitas, technologische ontwikkelingen en een verstoord slaapritme beïnvloeden deze ongezonde leefstijl. Buiten het feit dat we geprikkeld worden door externe factoren, is de intrinsieke motivatie voor een gezonde leefstijl lastiger dan ooit te voren. Vanuit onze prestatiemaatschappij moeten we hard en vooral lange werkdagen maken, onze vrienden en familie verwachten geregeld bezoekjes en als dat nog niet druk genoeg is willen we het liefst geen enkel feestje missen. Komt dit je herkenbaar voor? Dan wordt het tijd voor verandering.

‘BelcrumTelt’ is een project welke begin 2019 zal gaan starten. Het is een samenwerking tussen verschillende medisch specialistische partijen gericht op bewegen, leefstijl, voeding, gedragsverandering, slaap en belasting/belastbaarheid management. Het doel van dit project is dat de inwoners van de wijk Belcrum, elkaar zowel digitaal als fysiek ontmoeten. Met elkaar in gesprek gaan, geïnspireerd raken door anderen en zelf aan de slag gaan met hun eigen leefstijl gedrag. Iedereen kan deelnemen op zijn/ haar niveau en bepaalt zelf met wie, wat en wanneer men samen of alleen aan de slag gaat om haalbare doelstellingen gericht op vitaliteit en gezondheid te behalen.

Begin 2019 wordt de gehele wijk Belcrum uitgenodigd voor een Health-Check. Tijdens deze check wordt onder andere gekeken naar lengte, gewicht, glucosewaarde, algemeen kracht en uithoudingsvermogen. Dit is de start van het twaalfweeks programma die u kan gaan volgen. Het programma bestaat uit twee sport/beweegmomenten in de week, persoonlijke coaching en om de drie weken een workshopweek welke gericht is op voeding, leefstijl, gedragsverandering en slaap.

Wij horen u denken, waar blijft dan het digitaal ontmoeten. BelcrumTelt wordt ondersteund met het digitaal platform van It’s My Life, dit is een interactief platform welke jouw activiteiten trackt en bijhoudt. Tevens kan iedereen challenges aanmaken, elkaar uitnodigen voor het uitvoeren van een (beweeg)activiteit en competities starten. Door actief te zijn verdient u FitCoins waarmee u in de webshop diverse trainingen en workshops kan kopen.

Door deel te nemen aan dit BelcrumTelt heb je continue ondersteuning/ begeleiding in de gedragsverandering die jij graag wil. De drempel om nu echt je doel te bereiken wordt verlaagd doordat de beweegactiviteiten bij u om de hoek zitten, het tarief zeer laag is en je met je naaste buren gezamenlijk en alleen aan de slag kan gaan met jullie/jouw vitaliteit en gezondheid.

Binnenkort meer!