Gezonde voeding, zeker zo belangrijk voor een goede gezondheid

Een goede gezondheid hebben én houden is tegenwoordig een hot topic. Met de jaarwisseling achter ons zijn ook de goede voornemens weer om de hoek komen kijken. Mensen beginnen vol goede moed met bewegen om een ideaal gewicht of goede gezondheid te krijgen. Natuurlijk is bewegen een belangrijk onderdeel van een gezond levenspatroon, maar daarnaast is goede voeding net zo belangrijker. Misschien nog wel belangrijker!

Het internet staat volg met tips en tricks over diëten en adviezen over wat nu een goed voedingspatroon is. Misschien vraag ook jij je af, wat is nu gezonde voeding? Naast dat dat natuurlijk kan verschillen per persoon (lichaam), is hier vaak op een simpele manier antwoord op te geven.

Balans houden

Gezonde voeding is gebalanceerd eten met genoeg afwisseling en niet te grote porties. Dit houdt in dat je jezelf niet perse iets hoeft te onthouden maar er niet te veel van moet eten. We eten tegenwoordig steeds meer en gaan langzaam richting de Amerikaanse standaarden van halve liters cola en emmers kip. Kijkende naar de schijf van vijf van het Voedingscentrum kun je ook daar zien dat je eigenlijk alles kunt eten.

Leuk weetje, wist je dat onze borden sinds de jaren ’50 met 5 centimeter zijn gegroeid? Netjes je bord leeg eten is natuurlijk anders wanneer je bord/porties groter zijn geworden. Hetzelfde geld voor glazen. Hoe groter je glas drinken hoe groter je portie en dus je voeding inname. Iedereen weet daarnaast dat genoeg groenten en fruit wonderen doen en een te grote hoeveelheid vlees niet goed is.

Eet niet te veel, eet rustig (neem de tijd) en pas op met ongezonde tussendoortjes, zijn ook vanuit het Voedingscentrum het advies.

Wil je naast gezonde voeding ook aan de slag met gezonde beweging? Dan kun je bij Monné Zorg en Beweging aan de slag met de diverse fitnessprogramma’s in onze moderne fitnessruimtes. Bekijk hier onze beweegmogelijkheden.

Fitness Personal Training