fysio voor kinderen | Monné Zorg & Beweging

Overgewicht onder kinderen. Ga het tegen met Peuter Power!

Helaas is overgewicht onder kinderen een steeds vaker voorkomend probleem. Volgens cijfers van het RIVM over volksgezondheid heeft 13% van de jeugd overgewicht. Ook al komt overgewicht gemiddeld vaker voor bij de leeftijdscategorie 12-17 jaar, ook onder de leeftijden 4-11 jaar groeit het probleem van overgewicht.

Dat overgewicht gezondheidsproblemen met zich meebrengt is bij iedereen wel bekend. Maar overgewicht op jonge leeftijd zorgt er natuurlijk voor dat kinderen een slecht start maken. Overgewicht kan o.a. zorgen voor hart- en vaatziekten, diabetisch, verminderde mobiliteit en eventuele psychische klachten.

Als een kind eenmaal overgewicht heeft is het lastig om daar weer vanaf te komen. Voorkomen is hier beter dan genezen! Daarnaast is het voor ouders een uitdaging om voor een kind de juiste voeding en beweging te bepalen. Wat werkt wel en niet voor mijn kind?

Om dit probleem van overgewicht onder kinderen te bestrijden biedt Monné in samenwerking met Jong JGZ Breda en dieetvoorlichting de Grens Peuter Power aan. Een speciaal programma voor kinderen in de leeftijdscategorie 2 t/m 5 jaar met overgewicht.

Onze kinderfysiotherapeut richt zich op gezonde beweging voor uw peuter.

In dit programma gaat uw kind elke week naar Peuter Power les om samen met andere kinderen te bewegen en er nog plezier in te hebben ook. Daarnaast geeft de therapeut de ouders adviezen over een gezonde beweegstijl en onderzoeken wij het kind op motorische ontwikkeling en vaardigheden.

Zo bieden wij een totaalpakket om uw kind zo snel mogelijk weer op een gezond gewicht te krijgen en ook zo te houden.

Bent u geïnteresseerd in Peuter Power voor uw kind? Neem contact met ons op via 076 – 303 14 10 of via info@monne-zorgenbeweging.nl