trainen onder beleiding breda

Sportrevalidatie – op een juist manier weer terug op (sport)niveau

Een blessure is een van de vervelendste zaken die je als sporter kan overkomen. Je wilt wil, maar je lichaam laat het niet toe. Van kleine pijntjes in je spieren tot fixe blessures waarbij allerdagelijkste activiteiten niet meer gaan. Bij Monné Zorg en Beweging zien wij dit vaker en willen jullie allen op het hart drukken de juiste aanpak te kiezen om goed te herstellen.

Revalideren op een juiste manier

Sportblessures zijn er in alle soorten en maten en kunnen acuut ontstaan of geleidelijk erger worden. In sommige gevallen moet er zelfs geopereerd worden om de blessure helemaal te verhelpen. Bijvoorbeeld bij een afgescheurde spier. Na zo’n operatie is het belangrijk dat er op een juiste manier gerevalideerd wordt om weer helemaal de oude te worden. Met in het achterhoofd natuurlijk om zo snel mogelijk weer te kunnen gaan sporten. Wordt dit niet gedaan kan het herstel juist langer op zich laten wachten of kunnen de klachten zelfs niet verholpen worden.

Veel voorkomende sportblessures:

  • Verzwikte enkel
  • Overbelaste knie
  • Achillespees blessure
  • Hamstring blessure
  • Rugklachten

Van blessure naar herstel

In de fysiotherapie heet een juiste herstelproces ‘return-to-sport’. Ook wel hoe komen we samen zo snel mogelijk weer op het punt dat de persoon zijn sport volledig uit kan oefenen. Met de gespecialiseerde therapeuten van Monné Zorg en Beweging ben je gegarandeerd van een juist en doordachte begeleiding naar herstel. Zij stellen samen met jou een plan op om samen de blessures te verhelpen en het herstel te bespoedigen.

Heb je last van een sportblessure en ben je op zoek naar de juiste begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Monné Zorg en Beweging