Knieklachten breda | Monné Zorg & Beweging

Hoe werkt shockwave therapie?

Misschien heeft u er weleens van gehoord, shockwave therapie. Een methode die wordt gebruikt door fysiotherapeuten voor de behandeling van pijnlijke plekken in het lichaam. Zo ook door de therapeuten van Monné Zorg & Beweging uit Breda. Met behulp van een shockwave-apparaat worden spieren en andere pijnlijk onderdelen van het lichaam behandeld.

Lichamelijk herstel

Het idee achter shockwave is dat het lichaam zichzelf moet herstellen na een behandeling. De therapeut behandelt de pijnlijke plek met het apparaat waarna de schokgolven zich naar de pijnlijke plek verplaatsten. De intensiteit van deze schokgolven kan bepaald worden, zodat het ongemak of de pijn voor de patiënt minimaal is.

Na de behandeling van het pijnlijke gebied gaat het lichaam automatisch het behandelde gebied herstellen. Bij dit natuurlijk proces herstelt het lichaam en zullen de klachten hiermee verminderen/verdwijnen. Het shockwave-apparaat activeert zogezegd het lichaam om aan de slag te gaan.

Wanneer shockwave therapie?

Enkele voorbeelden van klachten waar wij in onze fysiopraktijken in Breda shockwavetherapie voor inzetten zijn:

  • Tenniselleboog
  • Nek- of schouderklachten
  • Hiel- of voetklachten

Resultaat

Gemiddeld ziet een patiënt na 4 of 5 behandelingen al resultaat met shockwave therapie. De klachten zullen minder worden en de eerdere beperking in bewegingen zullen afnemen. Mede daarom is shockwave een populaire behandelmethode onder fysiotherapeuten.

Bent u benieuwd naar meer informatie over shockwave therapie? Lees er meer over op onze speciale behandelpagina over shockwave.

Heeft u klachten waar u al langer mee rondloopt? Neem dan eens contact op met Monné Zorg en Beweging. Wij maken na een uitgebreide diagnose een behandelplan voor u op maat en mogelijk gebruiken wij hier ook shockwave therapie voor.

Met 5 locaties biedt Monné altijd Zorg & Beweging in de buurt.