Schouder | Monné Zorg & Beweging

EPTE-behandelingen

Een van de behandelingen welke door de specialisten van Monné Zorg en Beweging uit Breda gebruikt wordt is EPTE (Percutane Electrolyse Therapie). Deze behandeling wordt gebruikt wanneer patiënten chronisch last hebben van peesontstekingen in bijvoorbeeld de schouder, elleboog of achilles.

Chronische klachten behandelen

Wanneer na diverse behandelingen wordt vastgesteld dat iemand last heeft van chronische ontstekingen in de pezen kan er gekozen worden voor de EPTE-therapie. Middels echografie brengt de specialist op de plaats van de ontsteking/overbelasting een dunne naald in. Qua grootte zijn deze naalden vergelijkbaar met de naalden voor accupunctuur. Deze naald wordt gebruikt om stroom te geleiden naar de kern van het probleemgebied om deze zo te behandelen.

De elektrische stromen zorgen ervoor dat o.a. de bloedcirculatie beter op gang komt en het activeert het herstel van peesweefsel. Een EPTE-behandeling is niet pijnlijk voor de patiënt.

Wanneer EPTE?

Wanneer u last heeft van onderstaande klachten kan EPTE therapie ingezet worden:

  • Achillespees
  • Tenniselleboog
  • Knieklachten
  • Schouderklachten

Het voordeel van EPTE is dat er heel gericht behandeld kan worden en het lichaam als het ware zelf wordt geactiveerd om het pijnlijke (ontstoken) gebied te herstellen. Vaak worden er meerdere behandelingen gebruikt om de ontstekingen te behandelen waarna deze zullen verminderen of verdwijnen.

Heeft u al langdurig last van ontstekingen in de bovengenoemde gebieden? Neem dan eens contact op met de therapeuten van Monné Zorg en Beweging en wie weet kunnen wij u middels een EPTE-behandeling helpen.