Nieuw bij Monné Zorg & Beweging: Mental Boxing

Wil jij zowel fysiek als mentaal sterker worden? Start dan met Mental Boxing. 

Woensdag 13 september start het eerste traject Mental Boxing. Een 12-weken durend ontwikkelingstraject waarbij we in teamverband werken aan jouw fysieke en mentale veerkracht door middel van boksen. Of je nu last hebt van longcovid, burn-out gerelateerde klachten of je belastbaarheid wilt vergroten, samen werken we aan meer controle over je lichaam en geest.

Wat leer je in een Mental Boxing traject?

Boksen is een uitstekend middel om in te zetten bij bewustwording van onderstaande thema’s. Het is een leuke en leerzame manier om meer over jezelf te weten te komen en ervoor te zorgen dat je weer beter bewust wordt van je eigen handelen. Een goede combinatie van fysieke activiteit en reflectie. Je gaat tijdens het traject op jouw eigen niveau aan de slag met de volgende thema’s:

 • Lichaamsbewustzijn en focus
  Door te boksen word je je bewuster van hun lichaamshouding, spierspanning en bewegingspatronen. Boksen vereist nauwkeurige coördinatie tussen bewegingen, houding en ademhaling. De focus die nodig is tijdens boksen, helpt de aandacht te richten en afleidingen te verminderen. Dit vergroot het lichaamsbewustzijn en verbetert de concentratie in zowel bokstraining als jouw dagelijkse activiteiten.
 • Grenzen aangeven en leren doseren
  Tijdens de trainingen leer je jouw fysieke grenzen te herkennen en te respecteren. Boksen leert je om duidelijke grenzen te stellen en jezelf effectief te doseren. Dit vertaalt zich naar je dagelijks leven door het vermogen om prioriteiten te stellen en activiteiten te doseren, wat bijdraagt aan een betere werk-privébalans.
 • Emotieregulatie
  Boksen kan helpen bij het beheersen van emoties, zoals woede en frustratie. De fysieke uitlaatklep die boksen biedt, stelt je in staat om spanning en opgekropte emoties vrij te geven. Het stelt je ook in staat om op een gezonde manier om te gaan met stress, wat leidt tot verbeterde emotieregulatie en een grotere emotionele veerkracht.
 • (Zelf)vertrouwen
  Het beoefenen van boksen en het zien van vooruitgang in vaardigheden kan je zelfvertrouwen vergroten. Het aanleren van technieken, het opbouwen van kracht en het overwinnen van uitdagingen dragen bij aan een gevoel van eigenwaarde. Dit vertrouwen kan zich uitbreiden naar andere aspecten van je leven, zoals het nemen van initiatief en het omgaan met onzekerheden.
Professionele begeleiding

Je wordt persoonlijk begeleid door Mark Vos, Renske Teirlinck en Jaco van der Hart. Ieder is op zijn of haar eigen vakgebied zeer kundig en samen zorgen wij voor een compleet traject inclusief voor- en nameting. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers zodat er genoeg tijd en ruimte is voor optimale begeleiding. Het gebruik van sportmaterialen en koffie/thee zijn inbegrepen.

Locatie

De trainingen zullen plaatsvinden in de Sporttuin aan de Markkade 50 in Breda. Dit is de buitensportlocatie van Monné Zorg en Beweging. We werken hier lekker in de buitenlucht, maar staan wel overdekt.

Tijd en datum

Iedere woensdag van 13 september tot en met 30 november van 10.00u tot 11.30u.

Actie!

Ben jij er klaar voor om zowel fysiek als mentaal sterker te worden? Stuur dan een mailtje naar mentalboxing@monne-zorgenbeweging.nl en schrijf jezelf in voor ons Mental Boxing traject.