ontstressen Breda | Monné Zorg & Beweging

Zorgverzekering in 2024

Het is weer tijd om je zorgverzekering te kiezen. Iets waar we meestal niet naar uitkijken, want het kan nog weleens flink uitzoekwerk zijn. Heb jij je al in de polissen van alle zorgverzekeraars verdiept? Waar moet je rekening mee houden?

Blijven of overstappen?

Zorgverzekeraars hebben 12 november hun nieuwe premies en pakketten bekendgemaakt. Het is belangrijk om te weten dat je tot en met 31 december kunt overstappen. Als je wilt overstappen maar nog niet weet waarheen, is het belangrijk om je huidige verzekering vóór 1 januari op te zeggen. Je kunt dan tot en met 31 januari een nieuwe verzekering afsluiten. Maar let wel op dat je op tijd moet weten of je nieuwe verzekeraar je accepteert.

Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie

Fysiotherapie zit niet automatisch in het basispakket. Hiervoor kun je je aanvullend verzekeren. Sommige chronische aandoeningen worden wel vergoed vanuit de basisverzekering, maar je betaalt dan wel eerst je eigen risico. Ergotherapie is wel opgenomen in de basisverzekering voor 10 uren.

‌Een aanvullende verzekering kun je afsluiten bovenop je basisverzekering. Deze verzekering vergoedt zorg die niet wordt vergoed vanuit het basispakket. Het aantal behandelingen of het maximale bedrag dat vergoed wordt, kan per verzekeraar verschillen. Daarom is het belangrijk om zorgverzekeraars en hun aanvullende vergoedingen goed te vergelijken. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is niet verplicht maar kan soms wel een slimme keuze zijn.

Tip bij het kiezen van de juiste zorgverzekering voor fysiotherapie

Om fysiotherapie behandelingen bij Monné Zorg en Beweging vergoed te krijgen in 2024, is een aanvullende zorgverzekering in de meeste gevallen dus nodig. Stem deze aanvullende verzekering af op je verwachte zorgbehoeften voor het komende jaar. Fysiotherapie is vaak een populaire keuze binnen aanvullende pakketten.

Controleer het aantal benodigde fysiotherapiebehandelingen voor je aanvullende verzekering in 2024. Let ook op het verschil tussen fysiotherapie, manuele therapie en oefentherapie (Cesar/Mensendieck).

De vergoeding binnen de aanvullende zorgverzekeringen varieert van 3, 6, 9, 12, 20 tot en met een volledige vergoeding van alle behandelingen. Bij je huidige verzekeraar kun je online bekijken hoeveel fysio behandelingen je in 2023 hebt afgenomen. Dat kan helpen om een inschatting te maken voor de benodigde aanvullende verzekering 2024.