Diana Zebracka

Fysiotherapeut – Orthopedisch Manueel Therapeut – Sportfysiotherapeut i.o. – Schouderfysiotherapeut – Dry Needling

In 2009 heb ik mijn opleiding tot fysiotherapeut afgerond op Avans Breda. Twee jaar later besloot ik door te studeren aan de Hogeschool Utrecht. In 2014 behaalde ik mijn diploma tot Orthopedisch Manueel Therapeut met als titel master of Science (MSc).

Als afstudeerproject heb ik een onderzoek gedaan naar de behandeling van rugklachten bij de ziekte van Parkinson. De uitslagen zijn door mij middels een posterpresentatie aan het Parkinsonnet gepresenteerd. De conclusie is dat er meer onderzoek nodig is naar de behandeling van rugklachten bij Parkinson om tot een goede behandeling te komen. Bekijk mijn afstudeerproject hier. Wilt u dit project gebruiken? Neem dan eerst contact met mij op.

Daarnaast heb ik in 2016 mijn opleiding Dry Needling afgerond en ben ik in september 2018 gestart aan de tweejarige opleiding aan de International Academy of Sportscience (sportfysiotherapie).

Vanaf 2016 ben ik fulltime werkzaam bij Monné Zorg & Beweging, waar ik de jaren ervoor inval-werkzaamheden heb verricht als manueel therapeut.

Manuele therapie is een specialisatie en verdieping binnen de fysiotherapie. Als manueel therapeut behandel ik onder andere klachten van de nek, rug en ledematen. Echter, het gaat niet alleen “om het klikje” bij een manueel therapeut. Deze beschikt over ook andere technieken dan manipuleren. Mobiliseren, zenuwtechnieken, pijneducatie en oefentherapie zijn zeker ook onderdeel van manuele therapie.

Buiten de manuele therapie hou ik me vooral bezig met schouderklachten. Daarbij richt ik me op het revalideren en trainen van mensen met complexe schouderklachten en na een schouder operatie. Ook dry needling is een mooie aanvulling bij schouderklachten; binnen de praktijk hebben we hiermee al veel mooie resultaten gezien bij langdurige schouderklachten.

Mijn doel binnen alle therapieën is dat men zo spoedig mogelijk dagelijkse activiteiten, sporten en hobby’s klachtenvrij en zo pijnvrij mogelijk kan uitvoeren. Ik richt me op een actieve aanpak vanuit een wetenschappelijk onderbouwd perspectief.

Buiten mijn werkzaamheden als therapeut vind ik het erg leuk om te sporten. Zo train ik bij de Combat Brothers in Breda: Brazilian Jiu Jitsu en krachttraining. 

Daarnaast hou ik ervan om me verder te ontwikkelen als persoon alsook binnen mijn professie.

Ik ben te vinden op de Belcrum op maandag en woensdag en op de Haagse beemden op dinsdag en vrijdag. 

Ik ben bereikbaar op diana@monne-zorgenbeweging.nl

Diana Zebracka | Monné Zorg & Beweging