Ellen Kolders

Kinderfysiotherapeut – Sensorische Integratie therapeut

In 1992 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan Avans Hogeschool, te Breda. Na het volgen van veel cursussen, heb ik in 2000 mijn opleiding als kinderfysiotherapeut afgerond.

Ik heb altijd in een eerstelijnspraktijk gewerkt en in een multidisciplinaire setting (multidisciplinaire dagbehandeling/ tehuis en andere groepen). Deze werkervaring geeft mij een duidelijke meerwaarde: het hebben van een brede visie en kennis van gedrag en gedragsstoornissen, het kunnen zien en het inspelen op de interactie van het kind binnen en buiten het gezin, systemen en het herkennen van andere ontwikkelingsproblemen naast de motoriek. Dit neem ik altijd mee tijdens mijn behandelingen.

Door complexe problematiek en gedrag ben ik mij gaan specialiseren in de sensorische integratie, om zo kinderen nog beter te begrijpen.

Samenwerken met ouders en alle betrokkenen rondom het kind is erg belangrijk voor mij. Inmiddels behandel ik ook volwassenen met problemen in de zintuiglijke prikkelverwerking.

En natuurlijk behandel ik verder kinderen van 0-18 jaar met de meest uiteenlopende motorische en orthopedische problematiek.

Buiten mijn werk als kinderfysiotherapeut / SI therapeut, ben ik graag creatief bezig, en geniet van het samenzijn en koken met mijn gezin.

Ik ben sinds 2010 werkzaam op onze locatie in Oosterhout, en aanwezig op maandag, woensdag en donderdag.

Monné Icoon, grijs cropped | Monné Zorg & Beweging Breda