Ilse Gerritsen

Fysiotherapeut – Orthopedisch Manueel Therapeut – Bekkenfysiotherapeut i.o.
Kaak-, hoofdpijn- en duizeligheidsklachten

Reeds meer dan 35 jaar werkzaam als fysiotherapeut (destijds afgestudeerd aan de Hogeschool Breda) waarvan al ruim 15 jaar als orthopedisch manueel therapeut (OOMT destijds “Delft”). In 2016 rondde ik ook het verkorte Master traject af.

Ik heb een grote interesse in en fascinatie voor het menselijk bewegen. De twijfel tussen ofwel Geneeskunde (ik wilde orthopedisch chirurg worden) of Sportacademie, resulteerde in de studie fysiotherapie. Een prachtig vak dat zelf ook volop in beweging blijft.

Binnen het gebruikelijke scala aan klachten waarmee mensen bij ons komen zie ik voornamelijk diegene met wervelkolom-, kaak- en hoofdpijnklachten. Tevens hebben duizeligheidsklachten mijn speciale aandacht.

Ik zie het als onze taak als therapeut om voorwaarden te scheppen om goed functioneren weer mogelijk te maken. Dit kan via diverse ‘hands-on’ technieken, maar zeker zo belangrijk is het inventariseren, informeren en adviseren over wat mensen zelf kunnen doen, de rol die ze zelf spelen in hun herstel.

Zo kijken we niet alleen naar het houdings- of bewegingsapparaat, maar betrekken alle factoren die van invloed zijn op het verminderd functioneren bij de behandeling. Als dit betekent dat intercollegiaal overleg of – verwijzing zinvol is (denk bijvoorbeeld aan ergotherapie, stress management, slaap instructie, begeleid trainen / fitness etc.) dan is dat binnen onze multidisciplinaire praktijk via korte lijnen te realiseren. Zo kunnen wij een compleet en op maat gemaakt pakket zorg aanbieden.

Ik voer mijn motto “motion is lotion” uit op de locatie in de Belcrum op maandag, dinsdag en donderdag. Ik help u daar graag met uw hulpvraag.

Ik ben bereikbaar op ilse@monne-zorgenbeweging.nl

Ilse Gerritsen | Monné Zorg & Beweging