Jort Leenhouwers

Fysiotherapeut – MSc. Geriatrie Fysiotherapeut – Dry Needling

Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeut in 2004 (Avans, Breda), ben ik werkzaam als fysiotherapeut in de eerstelijns praktijk. Om me te verdiepen in mijn favoriete doelgroep ben ik in 2015 begonnen aan de masteropleiding tot Geriatrie Fysiotherapeut (SOMT, Amersfoort). Deze opleiding heb ik in 2018 met succes afgerond.

Sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij Monné Zorg & Beweging. Als Geriatrie Fysiotherapeut richt ik mij op de zorg voor ouderen. Het mooie aan deze doelgroep vind ik de complexiteit van de zorgvraag. Vaak hebben ouderen meerdere gezondheidsproblemen tegelijk, welke beperkingen geven ten aanzien van de functionaliteit in het dagelijks leven.

Daarnaast werkt het lichaam van ouderen anders ten opzichte van jongere patiënten. Het helpen van deze doelgroep vraagt daarom om een gespecialiseerde aanpak waarin ik veel samenwerk met meerdere disciplines zoals huisarts, geriater, specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, thuiszorg, diëtiste en mantelzorgers.

Vaak is het vroegtijdig (preventief) ingrijpen in een risicovolle situatie doeltreffend om achteruitgang van de gezondheid en zelfstandigheid voor te zijn. Het doel van deze aanpak is om de oudere patiënt zo lang, veilig, prettig en zelfstandig mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. 

Ik ben bereikbaar via jort@monne-zorgenbeweging.nl

Jort Leenhouwers | Monné Zorg & Beweging