Lianne den Hollander

Fysiotherapeut – Oedeemfysiotherapeut – Oncologiefysiotherapeut

Ik ben in 1998 in Breda afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien werkzaam bij Monné Zorg & Beweging. De eerste jaren na mijn opleiding de cursussen medische fitness en diverse modules van de opleiding bekkenfysiotherapie gedaan.

Uiteindelijk ben ik me vanaf 2002 gaan richten op de oedeemfysiotherapie en tijdens mijn werk als oedeemfysiotherapeut kwam ik veel in contact met oncologiepatiënten.

Ik wilde meer weten van alle aspecten van de diverse oncologische behandelingen en de gevolgen ervan, waardoor ik gestart ben met de opleiding tot oncologiefysiotherapeut. Ik wilde de patiënten graag nog beter kunnen informeren en begeleiden tijdens deze moeilijke weg. In 2011 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.

U kunt bij mij terecht als u met de diagnose kanker te maken krijgt. Dit kan zowel op het gebied van oncologische revalidatie als individuele behandeling in de verschillende fases van de ziekte met alles wat hierbij komt kijken. Dit kunnen oedeem, vermoeidheid, conditie-en krachtsverlies, pijn, stijfheid of andere klachten zijn. Ik begeleid u graag persoonlijk in deze heftige en moeilijke periode.

Buiten deze specialisaties ondersteun ik mijn collega’s bij de postoperatieve patiënten die te maken krijgen met oedeem- of litteken problematiek. Met behulp van fascietechnieken zorg ik ervoor dat de beweeglijkheid en doorstroming in de te behandelen regio toenemen waardoor bewegen makkelijker gaat, de pijn vermindert en de afvoer van lymfe wordt bevorderd.

Buiten mijn werk als oedeem- en oncologiefysiotherapeut besteed ik mijn vrije tijd aan mijn gezin (man, 2 zoons en 1 dochter) en sporten. Ik speel korfbal en sla graag een balletje op de tennisbaan. Verder ben ik actief in meerdere commissies bij de korfbal en help bij nevenactiviteiten bij de turnvereniging.

Ik ben op twee locaties bij Monné Zorg & Beweging te vinden: Op Breda Noord (maandag- en donderdagochtend 09.00-13.00 uur) en op de Belcrum (maandag en donderdag 14.30-21.00 uur).

Ik ben bereikbaar op lianne@monne-zorgenbeweging.nl

Lianne den Hollander | Monné Zorg & Beweging