Lisa van Berkel

Ergotherapeut – Handtherapeut

Mijn naam is Lisa van Berkel en in 2015 heb ik de opleiding tot ergotherapeut afgerond op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na het afronden van mijn opleiding heb ik werkervaring opgedaan in zowel de eerstelijnszorg als tweedelijnszorg met als aandachtspunt volwassenen en kwetsbare ouderen die zo lang mogelijk veilig en zelfstandig willen functioneren. Ik richt mij op algemene ergotherapie vragen, valpreventie, ouderen met dementie en hun mantelzorgers (EDOMAH programma) en belasting-belastbaarheidsproblematiek.

Tijdens het opdoen van werkervaring ben ik erachter gekomen hoe belangrijk onze handen zijn tijdens het uitvoeren van onze dagelijkse bezigheden en wat het betekent als de handen kwetsbaar worden waardoor sneller klachten kunnen ontstaan. Om cliënten met handklachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen, heb ik besloten om mij te specialiseren in de handtherapie. In 2019 heb ik met succes de opleiding tot handtherapeut in Utrecht (AOHT) afgerond en sindsdien ben ik met veel plezier als ergotherapeut en handtherapeut aan het werk. 

Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en mee te denken in oplossingen. Samen met de cliënt en hun naasten ga ik graag op zoek naar een balans in het dagelijks handelen. Het geeft mij voldoening als ik een stukje eigen regie terug kan geven.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden op de tennisbaan, ben ik graag creatief bezig in huis en met fotografie en ben ik geïnteresseerd in gedrag en cultuur waardoor ik regelmatig in het buitenland te vinden ben.

Sinds september 2018 ben ik werkzaam bij Monné Zorg en Beweging. Mijn werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag van 8:30 uur – 17:00 uur. 

Ik werkzaam op locatie Belcrum, bij cliënten aan huis en bij Park Zuiderhout in Teteringen.

Ik ben bereikbaar via lisa@monne-zorgenbeweging.nl

Lisa van Berkel | Monné Zorg & Beweging