Marieke van de Noort

Ergotherapeut

Sinds april 2022 ben ik als ergotherapeut werkzaam bij Monné Zorg & Beweging.
Ik werk op de locatie Industriekade en bij cliënten thuis in de regio Breda.

Juni 1995 studeerde ik af als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik deed gedurende mijn loopbaan vooral kennis, kunde en ervaring op in verschillende ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Naast mijn werk bij Monné ben ik sinds 1996 werkzaam als ergotherapeut bij Revant, Medisch specialistisch revalidatiecentrum te Breda. De combinatie van het werken in de tweedelijn en de eerste lijn zorgen voor een afwisselende werkweek. Daarnaast geeft het mij de mogelijkheid om breed kennis op te doen én om over en weer kennis en kunde te delen. 

Mijn doelgroepen bestaan uit volwassenen, ouderen, andere zorgverleners en mantelzorgers. De specialisaties waar ik vooral werkzaam in ben zijn; Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), multi-trauma, beenamputaties, dwarslaesies, decubitus, spierziekten, MS, psychosomatiek en zowel klinisch als poliklinisch werken.

Tijdens de behandeling richt ik mij vooral op het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt waarbij ik mij richt op de uitvoering van betekenisvolle én waardegerichte activiteiten. Hierbij speel zelfmanagement een belangrijke rol. 

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan wandelen, lezen, reizen, fotograferen en kunst & cultuur.

Monné Icoon, grijs cropped | Monné Zorg & Beweging Breda