Miriam Broens

Kinderfysiotherapeut

Na de opleiding fysiotherapie in Breda heb ik de specialisatie Kinderfysiotherapie afgerond en sinds 1996 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut. Ik heb o.a. gewerkt met kinderen met een meervoudige- en of visuele beperking. Sinds 2003 ben ik werkzaam in de eerste lijn.

Ik ben me d.m.v. cursussen steeds blijven verdiepen in mijn vak (zoals o.a. Kinderorthopedie, Kinderneurologie). Daarnaast heb ik me geschoold in de haptonomie bij het Instituut Toegepaste Haptonomie in Nijmegen en heb ik de opleiding Sensorische Informatieverwerking bij Anders Kijken Naar Kinderen in Leiden gedaan.

Als kinderfysiotherapeut werk ik met kinderen van alle leeftijden en richt ik mij op het verbeteren van de motorische ontwikkeling (grof en fijn, zoals o.a. schrijfproblemen). Daarnaast werk ik met kinderen met spanningsklachten, aandachtsproblemen en prikkelverwerkingsproblemen en pijnklachten. Daarbij heb ik specifieke aandacht voor het sociaal-emotionele aspect, zoals het werken aan zelfvertrouwen.

Bij de zuigelingen ( 0 – 2 jaar) richt ik mij op de motorische ontwikkeling, voorkeurshouding en hanteringsadviezen voor ouders.

Sinds oktober 2006 ben ik werkzaam bij Monné Zorg & Beweging. Ik ben werkzaam op de locatie in de Belcrum ( maandag, woensdag en donderdag). De kinderen van 0 – 2 jaar in Breda en omgeving bezoek ik aan huis.

Ik ben bereikbaar op miriam@monne-zorgenbeweging.nl

Miriam Broens | Monné Zorg & Beweging