Richard Luijten

Fysiotherapeut – Orthopedisch Manueel Therapeut – Sportfysiotherapeut

In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie West-Brabant (nu Avans Hogeschool). Later heb ik de opleiding tot Sportfysiotherapeut gevolgd in België bij het Vlaams Kinesisten Verbond.  In 2002 afgestudeerd als Orthopedisch Manueel Therapeut in Delft (nu Hogeschool Utrecht). 

Vooral met de toen nog zeer uitgebreide opleiding Orthopedische Manuele Therapie heb ik breed leren kijken en handelen met betrekking tot nagenoeg alle gewrichts- en spierproblemen binnen ons houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij is niets of niemand standaard en vind ik het vaak een intrigerende uitdaging om “samen” de passende oplossing van ieders probleem te vinden. 

Veel affiniteit heb ik daarbij bij het behandelen van sportgerelateerde klachten. Zelf ben ik van jongs af aan altijd actief geweest in de wieler- en schaatssport en heb ik een aantal jaren genoten van het hardlopen. Hierbij heb ik dan ook vervolgopleidingen gedaan met aandacht voor onder andere bike-fitting en hardlooptechniek.

In 2006 werd mij gevraagd om, naast mijn werk binnen de Fysiotherapiepraktijk Geertruidenberg, het manueel therapeutisch team binnen deze enthousiaste en ambitievolle praktijk in Breda parttime te komen versterken.  Met veel plezier kom ik al een aantal jaren wekelijks mijn steentje bijdragen om een breed aanbod aan patiënten van dienst te kunnen zijn op de locatie Belcrum. 

Ik ben bereikbaar viap richard@monne-zorgenbeweging.nl

Richard Luijten | Monné Zorg & Beweging