Richard Luijten

Fysiotherapeut – Orthopedisch Manueel Therapeut – Sportfysiotherapeut

In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie West-Brabant te Breda (nu Avans Hogeschool). Later heb ik de opleiding tot sportfysiotherapeut gevolgd in België bij het Vlaams Kinesisten Verbond. In 2002 afgestudeerd als orthopedisch manueel therapeut in Delft (nu Hogeschool Utrecht).

“Zet 10 rugpatiënten op een rij en je hebt 10 verschillende behandelingen”. Niets of niemand is standaard! Dat heeft mij altijd geïntrigeerd en uitgedaagd. De kunst om, binnen dat ‘complex’ van de mens en zijn/haar bewegend lichaam, letterlijk en figuurlijk de vinger op de juiste plek en de klachten weer onder de duim te krijgen. Dat kunnen klachten zijn in het hele houdings- en bewegingsapparaat, ook bijvoorbeeld hoofdpijnen die een relatie met o.a. de (hoge) nek kunnen hebben.

Eén van mijn grootste affiniteiten heb ik met het behandelen van sportblessures. Zelf ben ik van jongs af aan altijd actief geweest in de wieler- en schaatssport en heb ik een aantal jaren gespendeerd aan het marathonlopen.

In 2006 werd mij gevraagd om, naast mijn werk binnen de fysiotherapiepraktijk Geertruidenberg sinds 1989, het manueel therapeutisch team binnen deze enthousiaste en ambitievolle praktijk in Breda parttime te komen versterken. Met veel plezier kom ik nu wekelijks mijn steentje bijdragen om een breed en groot aanbod aan patiënten van dienst te kunnen zijn op de locatie Belcrum.

Ik ben bereikbaar op richard@monne-zorgenbeweging.nl

Richard Luijten | Monné Zorg & Beweging