Sofie van Broekhoven

Kinderfysiotherapeut

In 2008 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut afgerond aan Avans. Na deze opleiding ben ik meteen gestart met de vierjarige deeltijd masteropleiding tot kinderfysiotherapeut en ben ik gestart met werken als kinderfysiotherapeut. 

Als kinderfysiotherapeut richt ik mij op kinderen van 0-18 jaar, ik werk  twee dagen met kinderen met een meervoudige beperking. Hier werk ik aan motorische competenties maar ook aan orthopedische klachten zoals bijvoorbeeld een scoliose. Daarnaast werk ik in de praktijk met kinderen die moeite hebben om deel te nemen aan sport en spel, bijvoorbeeld kinderen met sportblessures, overgewicht, onvoldoende motorische ontwikkeling. 

Ik vind het een uitdaging om samen met het kind een behandelplan te maken en dit samen te realiseren. Samenwerking met ouders en leerkrachten is hierbij een must. 

Mijn interesses binnen de kinderfysiotherapie liggen op kinder(sport)revalidatie, opbouwen kracht en conditie, longproblematieken, kinderen vanaf 2 jaar met motorische achterstanden. 

Buiten mijn werk als kinderfysiotherapeut ben ik moeder van drie en ben ik graag actief op het hockeyveld. 

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Monné Zorg & Beweging. Ik werk op verschillende locaties waaronder de Belcrum en Breda Noord. Ik ben aanwezig op maandag t/m donderdag.

Ik ben bereikbaar op sofie@monne-zorgenbeweging.nl

Sofie van Broekhoven | Monné Zorg & Beweging