Tim van den Hooff

Fysiotherapeut – MSc musculoskeletale revalidatie – Sport fysiotherapeut – Manueeltherapeut i.o.

In de zomer van 2017 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut bij Avans Hogeschool te Breda. Na een periode van werken ervaarde ik dat ik het interessant vond om de actieve sporter te ondersteunen in hun zoektocht naar een zo snel mogelijk maar wel optimaal herstel. Hierdoor wist ik dat mijn affiniteit lag bij de sportfysiotherapie. In 2021 heb ik dan ook mijn MSc musculoskeletale revalidatie ofwel sportfysiotherapie aan de HAN te Nijmegen afgerond. 

Om extra tools in te kunnen zetten ter ondersteuning van de behandelingen voor zowel sporters- en reguliere patiënten als revalidanten start ik na de zomer van 2021 met mijn de manuele therapie opleiding. 

Ik werk vanaf 2017 bij Monné Zorg & Beweging waarbij mijn specialisme ligt op het gebied van schouder-, knie- en voet/enkelklachten. Daarnaast behandel en begeleid ik mensen na een operatie (divers) en zoals eerder vermeld houd ik me bezig met het diagnosticeren, behandelen en opbouwen van sporters met sportblessures. 

Vanuit mijn topsporters achtergrond in de tennis weet ik dat motivatie essentieel is om een doel te bereiken, daarin is het soms erg fijn als iemand je daarin kan ondersteunen. Ik probeer dit bij mijn patiënten terug te laten komen, motiveren, activeren, concreet, reëel en eerlijk zijn met een duidelijk gericht doel. 

Naast mijn werk houd ik me graag bezig met sporten zoals tennissen, hardlopen, racefietsen, voetballen en fitnessen. Daarnaast heb ik hobby’s in ontwikkeling van websites en apps. 

Ik ben op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag te vinden op de locatie Industriekade in de Belcrum. Daarnaast ben ik als fysiotherapeut van Monné aangesloten bij BredaGym, HandbalschoolBrabant en Socceracademy.

Ik ben bereikbaar op tim@monne-zorgenbeweging.nl

(Voorheen Tim Faatz)

Tim van den Hooff | Monné Zorg & Beweging