Tim van den Hooff

Fysiotherapeut – MSc musculoskeletale revalidatie – Sport fysiotherapeut

In de zomer van 2017 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut bij Avans Hogeschool te Breda. Na een periode van werken ervaarde ik dat ik het interessant vond om de actieve sporter te ondersteunen in hun zoektocht naar een zo snel mogelijk maar wel optimaal herstel. Hierdoor wist ik dat mijn affiniteit lag bij de sportfysiotherapie. In 2021 heb ik dan ook mijn MSc musculoskeletale revalidatie ofwel sportfysiotherapie (en deels manueel therapie) aan de HAN te Nijmegen afgerond.

Sinds 2017 werk ik bij Monné Zorg & Beweging waarbij mijn specialisme ligt op het gebied van schouder-, knie- en voet/enkelklachten. Daarnaast behandel en begeleid ik mensen na een operatie (divers) en zoals eerder vermeld houd ik me bezig met het diagnosticeren, behandelen en opbouwen van sporters met sportblessures.

Het meest interessant vind ik de trajecten voor mensen na een voorste kruisband reconstructie, mediale band reconstructies en meniscusoperaties. Hier houd ik me al jaren mee bezig en ben dan ook aangesloten bij de werkgroep van VKB united (samenwerkingsverband tussen Bergman Clinics en het Amphia ziekenhuis te Breda). 

Vanuit mijn topsporters achtergrond in de tennis weet ik dat motivatie essentieel is om een doel te bereiken, daarin is het soms erg fijn als iemand je daarin kan ondersteunen. Ik probeer dit bij mijn patiënten terug te laten komen; motiveren, activeren, concreet, reëel en eerlijk zijn met een duidelijk gericht doel.

Naast mijn werk houd ik me graag bezig met sporten zoals tennissen, hardlopen, racefietsen, voetballen en fitnessen. Daarnaast probeer ik lekker te onthaasten door te wandelen met de hond, boekjes te lezen en ik waag een poging om wat muziek te spelen.

Ik ben op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig op de locatie Industriekade in de Belcrum. Daarnaast ben ik als sportfysiotherapeut aangesloten bij BredaGym, v.v. Bavel en de Socceracademy Breda.

Ik ben bereikbaar via tim@monne-zorgenbeweging.nl of via whatsapp 0642207906.

(Voorheen Tim Faatz)

Tim van den Hooff | Monné Zorg & Beweging