Veerle Teppema

Fysiotherapeut – Oedeemtherapeut – Dry Needling

Ik ben in 2005 afgestudeerd aan Avans Hogeschool te Breda, waarna ik in 2010 mijn diploma voor Oedeemtherapeut heb behaald (opleiding Vodder).

Mijn behandeling kenmerkt zich door persoonlijke betrokkenheid waarin ik u zie als mens met een klacht en niet andersom. Ik behandel algemene klachten aan het bewegingsapparaat waarin ik naar gehele beweging ketens kijk en zeker niet op lokaal niveau. Naast het mobiliseren van gewrichten gebruik ik o.a. verschillende spier- en fascie technieken, maar ook dry needling om bewegingspatronen te optimaliseren.

Ik haal ook veel voldoening uit mijn behandelingen gericht op oedeemtherapie ofwel lymfedrainage. Ik vind het erg bijzonder om mensen in of na een oncologische historie te mogen begeleiden tijdens deze soms moeilijke en kwetsbare fase in het leven.

Naast de lymfedrainage pas ik veelvuldig spier-, litteken- (bijvoorbeeld ten gevolge van operaties en radiotherapie) en fascie technieken  toe om het te behandelen gebied zoveel mogelijk te versoepelen en er voor te zorgen dat het vocht een verbeterde doorstroming krijgt. Het gevolg is dat er een betere doorbloeding, meer afvoer van het lymfevocht, minder pijn en een verbeterde bewegingsvrijheid ontstaat. Wanneer nodig meet ik ook zelf elastisch therapeutische kousen aan om het behaalde resultaat te behouden.

Buiten mijn werk als fysio-oedeemtherapeut ben ik zeer regelmatig te vinden bij de crossfit waar ik met veel plezier aan mijn conditie werk! 

Sinds november 2018 ben ik werkzaam bij Monné Zorg & Beweging. Ik ben werkzaam op locatie Ginneken op dinsdag, woensdag en donderdag.

Gevolgde (na-)scholingen binnen fysiotherapie::

  • Opleiding fysiotherapie, Avans hogeschool, 2005
  • Oedeemtherapie, Vodder, 2010
  • Spier- en Fascietechnieken, volgens W. Fourie, 2014, deel 1 + 2
  • Aanmeten steunkousen, Fysiotek, 2015
  • Dry-needling; extremiteiten en wervelkolom, 2016
  • Mylogenics: release module, 2017
  • Fit (fascia integration therapie), module 1, 2017

Ik ben bereikbaar op veerle@monne-zorgenbeweging.nl

Veerle Teppema | Monné Zorg & Beweging