3FM Serious Request

Monné Zorg & Beweging wandelt naar het Glazen Huis

Er wordt door Serious Request geld ingezameld voor verder wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak, behandeling en genezing, maar ook voor de juiste persoonlijke ondersteuning voor patiënten met ALS.

Wij, Gitte, Tim en Jaco, gaan om geld op te halen voor Serious Request, van Breda naar Nijmegen lopen. Gedurende twee dagen, vrijdag 22 december en zaterdag 23 december, zal er dagelijks een afstand afgelegd worden van ongeveer 45 km.

Natuurlijk is het ook mogelijk om ons op allerlei andere manieren te steunen. Gedurende de hele week van Serious Request, van 17 t/m 24 december, zijn er verschillende acties vanuit Monné. Verdere informatie hierover horen jullie snel.

Laten we met zijn allen voor een mooie opbrengst gaan en dit prachtige doel steunen! En natuurlijk hopen we dat we er met z’n allen een prachtige wandeling van kunnen maken.

Bekijk de actie Doneer Hier
Monne_Logo_2020_Wit


Stichting ALS Nederland is het goede doel van 3FM Serious Request 2023.

Wij, Tim, Jaco en Gitte gaan om geld op te halen voor Serious Request, van Tijns Waterplein in Breda naar het glazen huis in Nijmegen lopen.

Gedurende twee dagen, vrijdag 22 december en zaterdag 23 december, lopen Jaco en Tim een afstand van ongeveer 45 km. Gitte start al op donderdag 21 december en zal dagelijks ongeveer 30 km afleggen.

Laten we er een prachtige wandeling van maken en een mooi bedrag overhandigen aan de 3FM dj’s in het glazen huis.

23 december bieden Jaco, Tim en Gitte samen de cheque aan.
Op naar een mooie opbrengst!

Wat is ALS

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een progressieve neurologische ziekte die de zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg aantast die de spieren aansturen. ALS leidt tot het afsterven van deze zenuwcellen, waardoor de controle over de spieren verloren gaat. Belangrijke kenmerken van ALS zijn spierzwakte, spieratrofie en problemen met spraak, slikken en ademhaling. De exacte oorzaak van ALS is nog niet bekend.

De gemiddelde levensverwachting, na de eerste symptomen, is meestal 3 tot 5 jaar.

Geld voor onderzoek naar een behandeling voor ALS is heel hard nodig. De tijd die iemand nog heeft met dierbaren is kostbaar. De juiste hulpmiddelen zorgen voor meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten.

Samen met jou halen we zoveel mogelijk geld op voor Stichting ALS Nederland.
Dus waar wacht je nog op?!
Kom in actie en steun 3FM Serious Request!

Over Stichting ALS Nederland

Wij zijn een kleine stichting die zich dag in dag uit inzet om onze ultieme droom te realiseren: een wereld zonder ALS, PSMA en PLS.

De klok tikt. Er is dringend een oplossing nodig voor ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Zolang de oplossing voor ALS nog niet gevonden is, financiert de Stichting ook projecten en hulpmiddelen die de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten verbeteren.

Visie

Wij geloven dat als we onze krachten bundelen genezing van ALS, PSMA en PLS mogelijk is.

Missie

Om dit te bewerkstelligen brengen wij mensen en partijen samen om zoveel mogelijk geld op te halen. Dit geld is nodig om onze doelen te behalen.

Doelen

  • Het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandeling van ALS, PSMA en PLS;
  • Het financieren van projecten en hulpmiddelen die de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten verbeteren;
  • Het vergroten van de naamsbekendheid van de ziekte ALS om zo meer steun en begrip voor patiënten en hun naasten te creëren.