Bekkenfysiotherapie | Altijd in de buurt in Breda

Op dit moment hebben wij twee bekkenfysiotherapeuten in opleiding, ze weten en kunnen al veel op dit gebied maar mogen, vanuit de opleiding, nog niet alle bekkengerelateerde klachten behandelen.

Wil je een afspraak maken i.v.m. bekkengerelateerde klachten, neem dan contact op via de praktijk om er zeker van te zijn of uw klachten bij ons behandeld kunnen worden.

Afspraak maken onze specialisten

Wat is bekkenfysiotherapie?

Een bekkenfysiotherapeut behandelt mannen, vrouwen en kinderen met klachten in het hele gebied van bekken, rug en buik. Te zwakke bekkenbodemspieren kunnen leiden tot klachten, maar te gespannen of te actieve bekkenbodemspieren ook. Een bekkenfysiotherapeut kan u behulpzaam zijn bij het leren herkennen van te veel of te weinig activiteit in deze spieren.

Bij het behandelen van bijvoorbeeld bekkenpijn geeft de bekkenfysiotherapeut informatie over het ontstaan van de klachten, adviezen ten aanzien van dagelijkse activiteiten en oefeningen ter verbetering van de conditie van de bekkenspieren.

Bij bekkenfysiotherapie van de bekkenbodem moet men denken aan uitleg over de werking van de bekkenbodem, het trainen en/of ontspannen van de bekkenbodemspieren, blaastraining en advies voor bijvoorbeeld toilethouding en toiletgedrag.

Zonodig kan er gebruik worden gemaakt van een spier controlesysteem (myofeedbacktraining), functionele elektrostimulatie en ballontraining. Bij onvoldoende controle over de spieren van de bekkenbodem kan op deze manier met moderne apparatuur de werking van deze spieren zichtbaar gemaakt worden op een scherm.

Een bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de volgende klachten:

  • Ongewild urineverlies en/of ontlasting (incontinentie)
  • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
  • Moeizaam kwijt kunnen van de ontlasting
  • Plasproblemen: moeizaam plassen, niet goed leeg plassen, blaasontstekingen
  • Verzakking van blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen
  • Pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem; zowel bij mannen als bij vrouwen
  • Bekkenpijn (bekkeninstabiliteit) samenhangend met zwangerschap en bevalling , of bv. veroorzaakt door een ongeluk of sportletsel
  • Bij kinderen zien we vooral klachten als: moeite met of verlies van urine en ontlasting, terugkerende blaasontsteking, buikpijn

Onze specialisten

Ons team van specialisten staat altijd voor u klaar. De praktijk is gekend om zijn specialistische zorg op alle specialismen binnen de fysiotherapie en ergotherapie.