Handtherapie | Altijd in de buurt in Breda

Vanaf het moment dat u opstaat tot het moment dat u gaat slapen zijn de handen in beweging. Dit maakt de handen een prachtig en onmisbaar instrument van het menselijk lichaam.

Door overbelasting, artrose of een trauma kunt u zich beperkt voelen in het dagelijkse leven. Pas dan kom je erachter hoe vaak je de hand nou echt gebruikt. Omdat de hand erg ingewikkeld in elkaar zit, is een juist diagnose en behandeling essentieel.

Afspraak maken onze specialisten

Wat kan de handtherapeut voor u betekenen?

Een handtherapeut is een erkend fysiotherapeut of ergotherapeut die, na een specialisatie zich ook handtherapeut mag noemen. Bij het eerste consult zal de handtherapeut een werkdiagnose stellen en zorgen dat u bij de juiste specialisten terecht komt. Er wordt nauw samengewerkt met artsen in het ziekenhuis, en ergotherapeuten en fysiotherapeuten binnen onze praktijk.

Hoe gaan we dat doen?

We komen er steeds meer achter dat de regie steeds meer bij de patiënt ligt. Dit betekent dat jij moet snappen wat er aan de hand is en het behandelplan moet vol kunnen houden.

Wij focussen ons niet alleen op de hand zelf, maar kijken naar wie we voor ons hebben zitten en wat jij doet…maar kijken in een breder perspectief. Een protocol kan helpen, maar in onze visie is het beter om specifieke oefeningen die bij jou passen uit te laten voeren. Zo krijg je een behandelplan wat niet alleen uitvoerbaar is maar ook haalbaar, en vol te houden.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met een van onze handtherapeuten.

Onze specialisten

Ons team van specialisten staat altijd voor u klaar. De praktijk is gekend om zijn specialistische zorg op alle specialismen binnen de fysiotherapie en ergotherapie.