Rösttherapie

Rösttherapie | Monné Zorg & Beweging

Bekkeninstabiliteit bij zwangere vrouwen lijkt de oorzaak te zijn van een reeks pijnklachten in het onderlichaam en benen. Vooral pijn middenvoor in het bekken, pijn links en/of rechts onder in de rug en pijn rond de stuit, die dan uitstraalt naar de benen, lies en/of schede. Ook bij het starten van bepaalde bewegingen, zoals opstaan uit bed of een stoel, ervaart de vrouw extra veel pijn, wat kenmerkend is voor bekkenpijn.

De pijn neemt eveneens toe bij vermoeidheid en bij bepaalde bewegingen, zoals traplopen, bukken, het draaien van de rug en het omdraaien in bed. Het zijn hele vervelende pijnklachten die een vrouw behoorlijk kunnen belemmeren in haar dagelijks leven. Vooral tijdens een zwangerschap, als het lichaam zwaarder wordt, moet een nieuwe balans gezocht worden. Maar ook na de bevalling, als het leven van een moeder toch al zo veranderd is en zij voor haar nieuwe gezin wil zorgen, is het zwaar bekkenpijn te ervaren en hier mee om te gaan

Rösttherapie richt zich op het behandelen van deze pijn-/instabiliteitsklachten. In de behandeling staat niet het bestrijden van de pijn centraal, maar het weer doeltreffend kunnen gebruiken van het lichaam. Een combinatie van oefeningen en manuele technieken zorgt er voor dat het lichaam weer naar behoren kan functioneren en de pijn kan verminderen.